Inhalatie

Inhalatie

Ademhalen lijkt voor velen van ons heel gewoon. Maar ademen is natuurlijk van levensbelang: door te ademen neem je zuurstof op uit de lucht. Deze zuurstof is een eerste levensbehoefte  om je lichaam in beweging te houden en te kunnen doen wat je wilt. Bijvoorbeeld om lekker van je kinderen te genieten.

Ademen gaat bij velen vanzelfsprekend. Zò vanzelfsprekend, dat we vaak niet eens door hebben dat we 24 uur per dag onze keel en luchtwegen gebruiken. Elke minuut ademen we gemiddeld 12-18 keer in en uit via de luchtwegen. Dat houdt in dat er per jaar maar liefst (ongeveer) 3 miljoen liter lucht door de luchtwegen gaat. Je keel en luchtwegen hebben daarom een zware taak. Bijvoorbeeld gedurende de nacht, of in de herfst- en wintermaanden.

Vrij kunnen ademen is belangrijk. Niet te vergeten: vrij kunnen ademen is met name ’s nachts ook belangrijk. Lekker slapen en goed uitrusten is immers juist zo van belang. Gelukkig kun je wat doen op momenten dat je vrijer zou willen ademen. Dampo heeft verschillende producten die de luchtwegen verlichten en die je met een gerust hart kunt gebruiken. Voor overdag èn gedurende de nacht. Daarom Dampo.

Bekijk producten

Hoest

Hoest

Hoesten komt vaak voor, met name tijdens verkoudheid. Maar hoesten kan ook komen door bijvoorbeeld griep, een verminderde weerstand of slecht geventileerde/rokerige ruimtes.

Hoesten ontstaat omdat je luchtwegen bepaalde stoffen die irritatie opwekken naar buiten proberen te werken. Dit gebeurt dan in een reflexmatige beweging: je luchtpijp signaleert een ongewenste indringer en probeert deze zo snel mogelijk naar buiten te krijgen. Helaas kan hoesten soms lang aanhouden.

Hoesten is niet alleen vervelend, maar kan ook erg vermoeiend zijn. Je keel raakt erdoor geïrriteerd waardoor je steeds maar door blijft hoesten. Met name ’s nachts. Want juist wanneer je gaat liggen om uit te rusten, komt die vervelende hoest vaak weer opzetten. Een liggende positie creëert minder ruimte in de luchtwegen en wanneer de slijmvliezen al opgezet zijn, zorgt dit voor een verergering van de hoest.

Hoesten, niet lekker kunnen slapen en daardoor vermoeid zijn, daar wil je het liefst zo snel mogelijk van af. Daarom Dampo.

Bekijk producten

Keel

Keel

Een zere keel of keelpijn wordt meestal veroorzaakt door een ontsteking van de keel. Bij keelpijn voelt de keel dik en rauw aan en voel je pijn bij het slikken. Eten en drinken kan soms ook lastig zijn bij een zere keel. De klieren in de hals zijn opgezet en extra gevoelig. Heesheid en hoesten zijn ook veelvoorkomende klachten bij een zere keel. Meestal gaat keelpijn binnen zeven tot tien dagen vanzelf over. En anders zijn er producten die je daarbij kunnen helpen. Daarom Dampo.

Bekijk producten

Lees ook